ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ.ΔΡΑΜΑΣ
21/04/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Δράμας μετά από τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα βίας με τραυματισμούς στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην ΒΙ.ΠΕ Δράμας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του εξαιτίας της επικινδυνότητας και της οξυμένης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Επισημαίνουμε ότι η ΒΙ.ΠΕ Δράμας είναι χώρος εγκατεστημένων επιχειρήσεων με εργαζομένους και τέτοια γεγονότα προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανασφάλεια σε όλους μας. Η διατήρηση της ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ είναι υποχρέωση όλων μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα το επόμενο διάστημα, αλλά δυστυχώς οι μέχρι τώρα εξελίξεις μας δημιουργούν αμφιβολίες.  

Ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενίας εξελίσσεται σε ένα ιδιότυπο «γκέτο».  Οι τοπικοί φορείς και πολίτες έχουν προσφέρει τα μέγιστα, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επαρκεί.  Το επίσημο κράτος και η κυβέρνηση να αναλάβουν άμεσα τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν και τις ευθύνες τους.

Καλούμε επίσης τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να προβούν σε ενέργειες ώστε να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, διότι το κόστος για χιλιάδες επιχειρήσεις και μεταφορικές εταιρείες είναι δυσβάσταχτο.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούμε την γρήγορη αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων διότι οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ