ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Ανάρτηση πληροφοριακού υλικού για τον θεσμό των ΕΟΦ (Authorised Economic Operator – ΑΕΟ) στις ιστοσελίδες των Επιμελητηρίων».
22/03/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αναλαμβάνει σε σταθερή βάση πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδικότερα, μεταξύ των υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί, περιλαμβάνεται ο θεσμός του Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (Authorised Economic Operator - ΑΕΟ), ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο των διατάξεων του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα για όλα τα Κ – Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2008 και στοχεύει στη διευκόλυνση του υγιούς εμπορίου και στην ενίσχυση της ασφάλειας της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο θεσμός του ΑΕΟ προσδίδει αξιοπιστία στον οικονομικό φορέα που διαθέτει την σχετική άδεια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τις τελωνειακές διαδικασίες, ενώ πλήθος ωφελειών, απορρέουν από την απόκτηση της εν λόγω ιδιότητας.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει προγράμματα ΑΕΟ αμοιβαίας αναγνώρισης με πολλές τρίτες χώρες, σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Χώρας μας, των οποίων ο αριθμός βαίνει αυξανόμενος, με αποτέλεσμα η απόκτηση της ιδιότητας του ΑΕΟ να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο του ρόλου σας στην καθοδήγηση και υποστήριξη των επιχειρήσεων και της σχέσης στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Επιμελητηρίων και των Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, σας αποστέλλουμε πληροφοριακό υλικό, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα ICISnet της Τελωνειακής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα αντίστοιχης ανάρτησής του στους ιστότοπους των επιμέρους Επιμελητηρίων για την πληρέστερη και έγκυρη πληροφόρηση των επιχειρήσεων. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και ευελπιστούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΑΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ
ΑΕΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ