ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ


Επιστολή για την ενίσχυση Τουριστικών Γραφείων, Τουριστικών Επιβατικών Μεταφορών και άλλων παράλληλων τουριστικών δραστηριοτήτων
05/06/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

Δράμα  5 Ιουνίου 2020

               Αρ.Πρωτ. :714

 

 

Προς:

 

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδη

 

Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

 

 

 

Κοινοποίηση:

 

Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

 

Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση

 

 

 

Θέμα: Προστασία και ενίσχυση των τουριστικών γραφείων & των τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών καθώς και άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων απόλυτα εξαρτώμενων από τον Τουρισμό.

 

 

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

 

 

 

Αναμφισβήτητα ο κλάδος του Τουρισμού έχει την ανάγκη  στήριξης της πολιτείας εξαιτίας της κρίσης Covid19.  Όμως δεν μπορεί να περιοριστεί αυστηρά μόνο στο αντικείμενο των ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε και συμφωνείτε ότι  μια σειρά από επαγγέλματα παράλληλα της τουριστικής δραστηριότητας και σε σχεδόν απόλυτο βαθμό εξαρτώμενα από αυτήν, έχουν υποστεί μεγάλη βλάβη και επιπτώσεις που πιθανόν να είναι και ανεπανόρθωτες. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παρθούν μια σειρά από ειδικά μέτρα ενίσχυσης αυτών των δραστηριοτήτων.

 

 

 

Ειδικότερα για τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και μηχανών καθώς και όλες τις  επιχειρήσεις άλλων τουριστικών δραστηριοτήτων (ενοικίαση σκαφών, ποδηλάτων, κανόε, καγιάκ, αθλητικών δραστηριοτήτων, ξεναγών, οδηγών πεζοπορίας κλπ) θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα όπως:     

 

 

 

·       Έκτακτη ειδική επιχορήγηση τουλάχιστον για τους μήνες Μάιο & Ιούνιο καθώς και για όσο διάστημα εντός του 2020, αποδεδειγμένα τα ακαθάριστα έσοδα αυτών των επιχειρήσεων είναι κατά 50% μειωμένα.

 

·       Επανεξέταση του μέτρου της πληρότητας των τουριστικών λεωφορείων που ισχύει σήμερα (50%) από την στιγμή  που στα αεροσκάφη έχει αποφασισθεί αυτή να είναι στο 100%, πράγμα οξύμωρο από την στιγμή που υποχρεωτικά τηρούνται όλα τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας.   

 

·       Μείωση του ΦΠΑ στο 13% τουλάχιστον για όλους τους υπόλοιπους μήνες του 2020. (Ιούνιο - Δεκέμβριο)

 

·       Μείωση κατά 50% των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών οχημάτων επιβατικών μεταφορών και συμψηφισμό με μελλοντική οφειλή.   

 

·       Πάγωμα των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τους Ασφαλιστικούς φορείς και δυνατότητα επαναρύθμισης αυτών σε βάθος χρόνου.

 

 

 

 

 

Κύριοι Υπουργοί

 

 

 

Οι παραπάνω προτάσεις και αιτήματα ανταποκρίνονται στην πραγματική ανάγκη ενίσχυσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ακριβώς για την απόλυτη σχεδόν εξάρτηση τους από τον Τουρισμό. Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι πολύ μεγάλες και η βλάβη για τις επιχειρήσεις πολύ σοβαρή. Ευελπιστώντας να παρθούν ευεργετικά μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση και την πολιτεία, είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

 

 

 

 

 

 Στέφανος Γεωργιάδης

 

 Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ