ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΝΕΣΤΟΣ ΜΕΣΤΑ ΔΤ Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών Αρνεμ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών & Εορτασμός για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της. Βράβευση της Νέστος - Μέστα με το πρώτο βραβείο “Sail of Papenburg - AEBR”
25/10/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

Δράμα 22 Οκτωβρίου 2021

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών  & Εορτασμός για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της.

 

Βράβευση της Νέστος - Μέστα με το πρώτο βραβείο 

 

SailofPapenburg  - AEBR

 

 

 

H Ευρωπεριοχή Νέστος –Μέστα (Ελληνικό Τμήμα), συμμετείχε δια του Προέδρου της και Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανου Γεωργιάδη, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών –AssociationofEuropeanBorderRegions (AEBR) στην  οποία επίσης είναι και αιρετός Αντιπρόεδρος στην Εκτελεστική της Επιτροπή (ExecutiveCommittee).  Στην Γενική συνέλευση συμμετείχε επίσης ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, του οποίου ο Δήμος είναι εταίρος της Ευρωπεριοχής Νέστος Μέστα.

 

Οι συνεδριάσεις Γενικής Συνέλευσης, Εκτελεστικής Επιτροπής και TaskForceέλαβαν χώρα από 20-23 Οκτωβρίου 2021 στο ArnhemGelderland της Ολλανδίας στα σύνορα με την Γερμανία.  

 

Η φετινή Γενική Συνέλευση του AEBR, ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, μετά  από δύο χρόνια πανδημίας  και συνέπεσε με τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της (1971-2021).  Η θεσμοθετημένη Ευρωπεριοχή Νέστος –Μέστα, έχει έδρα το Επιμελητήριο Δράμας από το 1992 που ιδρύθηκε με εταίρους σήμερα όλους του Δήμους της ΠΕ Δράμας και το Επιμελητήριο.

 

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ρόλος των συνοριακών περιοχών στην αξιοποίηση της πράσινης συμφωνίας της ΕΕ, τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας Interregτόσο μεταξύ ευρωπαίων εταίρων όσο και με τρίτες χώρες, οι επιπτώσεις της πανδημίας στις συνοριακές περιοχές, το πρόγραμμα b-solutionsπου αφορά την άρση εμποδίων και τις συνεργασίες μεταξύ των χωρών που συνορεύουν μεταξύ τους καθώς επίσης και ο σχεδιασμός για την νέα προγραμματική περίοδο.        

 

Μια εξαιρετικά σημαντική και τιμητική στιγμή της φετινής Γενικής Συνέλευσης, ήταν η απονομή στην Νέστος –Μέστα, του πρώτου βραβείου “SailOf  Papenburg”,  για το έργο «EnvironmentYouInterregGR-BG, μεταξύ άλλων ανταγωνιστικών υποψηφιοτήτων. Το βραβείο απονεμήθηκε σε μια ειδική τελετή στο Άρνεμ και το παρέλαβε ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης μαζί με τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου. Στην τελετή απονομής ο κ. Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε εκ μέρους των εταίρων της Νέστος Μέστα τον Πρόεδρο του AEBRκ. Karl-HeinzLambertz, την διοίκηση και την επιτροπή του AEBR, αναφέρθηκε στην σημαντική προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους εταίρους, την κ. Ιώ Χατζηβαρύτη & τα στελέχη της Ευρωπεριοχής , για την υλοποίηση του έργου που αφορούσε την κυκλική οικονομία, των φιλικών περιβαλλοντικά μεθόδων και την καινοτομία στον αγροτικό τομέα. Ειδικά στο ενδιαφέρον που είχαν για το έργο, οι συμμετέχοντες νέοι επιστήμονες, αγρότες και επενδυτές.

 

Ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης αναφερόμενος στο βραβείο “SailofPapenburg 2021” δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όλους τους Δήμους και τους Δημάρχους της ΠΕ Δράμας και του Επιμελητηρίου. Τέλος ο Πρόεδρος αφιέρωσε το βραβείο στην μνήμη του Αλκιβιάδη Παπαδημητρίου επιστημονικού συνεργάτη Expertτου Επιμελητηρίου Δράμας και της Νέστος Μέστα, ο οποίος είχε προσφέρει τεράστιο έργο από το 1992, ώστε να αναδειχθεί η Ευρωπεριοχή σε έναν από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρισμένους θεσμούς στις συνοριακές περιοχές της Ευρώπης.         

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ