ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ συμμετοχή του Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό
ΥΠΟΜΝΗΜΑ Πρωθυπουργός 2023

Δελτίο Τύπου Σύσκεψη εργασίας του Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
31/08/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δράμα 31 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανου Γεωργιάδη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργούς της Κυβέρνησης,  στα πλαίσια της καθιερωμένης συνάντησης των παραγωγικών φορέων.



Στην καθιερωμένη σύσκεψη εργασίας εν’ όψη Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργών της Κυβέρνησης, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, μαζί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2023 και ώρα 11.00.


Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα της συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας. Η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας η οποία αναπτύσσεται γρήγορα πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς, παρά τα προβλήματα της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης.   


Στην σύσκεψη ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης παρέδωσε στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς, αναλυτικό υπόμνημα προτάσεων του Επιμελητηρίου Δράμας. Οι προτάσεις αφορούσαν το Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  & Τουρισμού και αφορούν στην υποστήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στα αναγκαία έργα υποδομών.  
Μεταξύ των πολλών σημαντικών προτάσεων που περιλαμβάνονται στο Υπόμνημα, ενδεικτικά αναφέρουμε την ανάγκη οριοθέτησης χρήσεων γης και την προστασία της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας, την αγροτική πολιτική στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, την εφαρμογή των  μικροπιστώσεων στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, την βελτίωση των ρυθμίσεων σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και προτάσεις για τις υποδομές στην ΠΕ Δράμας.
Επίσης ενημερώνουμε ότι όλη την επομένη εβδομάδα πριν την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν συναντήσεις των Προέδρων των Επιμελητηρίων με του Υπουργούς της Κυβέρνησης, για την εξειδίκευση και διαβούλευση όλων των θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.


Το αναλυτικό Υπόμνημα με τις προτάσεις έχει  αναρτηθεί στο portal του Επιμελητηρίου Δράμας.
Επιμελητήριο Δράμας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ