ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διοργάνωση Εργαστηρίου για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις - Workshop
30/01/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

Δράμα 29/1/2019

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διοργάνωση Εργαστηρίου για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου  ‘Ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τη χρήση καινοτόμων υποστηρικτικών δράσεων στη διασυνοριακή περιοχή’ (entrepreneurial spirit through the setting up of innovative structures in the cross-border territory- Social Forces), με το ακρωνύμιο “Social Forces”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG V-A GR-BG 2014-2020, το Επιμελητήριο Δράμας διοργανώνει την Τρίτη κατά σειρά εκδήλωση (Workshop) του έργου με τίτλο «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας – Βουλγαρίας». Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:00 πμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στο δεύτερο όροφο.

 

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο ‘Social Forces’ έχει ξεκινήσει να υλοποιείται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα μέλη του εταιρικού σχήματος του προγράμματος  –πέρα από το Επιμελητήριο Δράμας – είναι: η Αναπτυξιακή Ροδόπης, ο Δήμος του Χάσκοβο, το Επιμελητήριο Ξάνθης, δύο (2) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μια από Ελλάδα και μια από Βουλγαρία που έχουν σχέση με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το Πανεπιστήμιο  της Φιλιππούπολης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Συνεπίκουροι στην υλοποίηση των πολλών και σημαντικών δράσεων του έργου θα κληθούν να είναι οι κοινωνικοί εταίροι, τοπικοί φορείς και κοινωνικές επιχειρήσεις.

 

Το έργο, τέλος, στοχεύει να καταγράψει δράσεις και πρακτικές της κοινωνικής επιχειρηματικής δράσης στη διασυνοριακή περιοχή και να εντοπίσει τις ανάγκες της. Μέσω της υλοποίησής του θα πραγματοποιηθεί χρήση καινοτόμων ‘εργαλείων’ που θα βοηθήσουν τις κοινωνικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, ως προς την ανάπτυξη της εργασίας τους στη χώρα εγκατάστασή τους, αλλά και ως προς την επέκταση των κοινών εργασιών σε ένα διασυνοριακό περιβάλλον.

 

Επιμελητήριο Δράμας

 

 

 

Πρόεδρος

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ