ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
Υπόμνημα

Δελτίο τύπου - Στην σύσκεψη των φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Επιμελητήριο Δράμας επανέλαβε την ομόφωνη απόφαση του ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα παραδόθηκε υπόμνημα για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και τις αναγκαίες ρυθμίσεις των οφειλών.
24/02/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην σύσκεψη των φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Επιμελητήριο Δράμας επανέλαβε την ομόφωνη απόφαση του ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα  παραδόθηκε υπόμνημα για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και τις αναγκαίες ρυθμίσεις των οφειλών.

 

 

Στην συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/02/2019 και ώρα 18.00, παρευρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου και εκπρόσωποι επαγγελματικών σωματείων.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, επανέλαβε για ακόμη μια φορά την ομόφωνη απόφαση του Επιμελητηρίου Δράμας, που αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αναφερόμενος στα ιστορικά στοιχεία και το έντονο συναίσθημα των κατοίκων της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας, δεν μπορούμε είπε να αποδεχθούμε την συμφωνία.  Ειδικότερα αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχουν 4.000 και πλέον προϊόντα από επιχειρήσεις στην Ελλάδα και κυρίως από την Μακεδονία, εξαιτίας της χρήσης του όρου Μακεδονικός/Μακεδονική από επιχειρήσεις των Σκοπίων. Είναι γνωστό ήδη ότι μετά από πρόταση του Προέδρου Στέφανου Γεωργιάδη, το θέμα εισήχθη & συζητήθηκε στην Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποσταλεί και συγκεκριμένη πρόταση σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί. Όπως είπε δεν μπορούμε να μείνουμε σε δηλώσεις πολιτικών παραγόντων. Αντιθέτως όπως προβλέπεται στην συμφωνία, τρία χρόνια είναι το περιθώριο επίλυσης των διαφορών για την χρήση του όρου μακεδονικός/κη, μέσα από επιτροπή πραγματογνωμόνων μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων και επομένως το Επιμελητήριο θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα, αφού θα το ζήτημα τίθεται για συζήτηση.

 

Ο Πρόεδρος παρέδωσε υπόμνημα θέσεων που αφορά το φορολογικό σύστημα και τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο. Οι θέσεις αυτές είναι πάγιες και οι περισσότερες διεκδικούνται σε επίπεδο χώρας από τα Επιμελητήρια και την ΚΕΕΕ, ενώ στοχεύουν στην μείωση των συντελεστών φορολογίας, μέσα από ένα δίκαιο και σταθερό σύστημα.  Οι φορείς και εκπρόσωποι των επαγγελματικών σωματείων, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τους κλάδους τους. Θέματα που τέθηκαν ήταν: οι ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ), οι παλαιές οφειλές των αγροτικών συνεταιρισμών και ειδικότερα του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου, τα κόκκινα δάνεια και η συμπεριφορά του τραπεζικού συστήματος, το κόστος των εργοδοτικών εισφορών, οι οφειλές του δημοσίου και των ΟΤΑ προς τους ιδιώτες και η λειτουργία του τελωνείου στην ΒΙΠΕ Δράμας.     

 

 

                                                                Στέφανος Γεωργιάδης

 

                                                      Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας     

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ