ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
220225 AEBR Resolution_AGEG Stellungnahme UA EN-DE-ES

ΨΗΦΙΣΜΑ της Διαδικτυακής Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR-ARFE) που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022.
28/02/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

της Διαδικτυακής Εκτελεστικής Επιτροπής

 

της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR-ARFE) που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022.

 

 

 

Η ευρωπαϊκή μας ήπειρος έχει ήδη βιώσει πάρα πολλούς πολέμους στο παρελθόν που έχουν αφήσει το στίγμα τους σε αρκετές γενιές. Συνεπώς, η διαδικασία της ευρωπαϊκής και διασυνοριακής ολοκλήρωσης είναι απαραίτητη για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας και του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών καταδικάζει την εισβολή ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ουκρανικό έδαφος. Ο καθορισμός των συνόρων μέσω πολέμου δεν ανήκει στον 21ο αιώνα, και απέχει από τις προσδοκίες της AEBR για τη Ρωσία, όπως δηλώσαμε στο Ετήσιο Συνέδριο του Κουρσκ (κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας) στις 21 Σεπτεμβρίου 2011: καλή πρακτική με  αντικείμενο την Διασυνοριακή συνεργασία και γειτονία.

 

 

 

Υποστηρίζουμε επίσης τα μέτρα που έχουν λάβει τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία του ουκρανικού πληθυσμού, των περιοχών και των πόλεων, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των  υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες καθώς και τα συμφέροντα της Ένωσης.

 

 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της AEBR καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία να σεβαστεί την ακεραιότητα και την κυριαρχία του Κράτους της Ουκρανίας και των υφιστάμενων εδαφικών συνόρων του. Ζητά, λοιπόν, άμεση παύση των στρατιωτικών ενεργειών της εναντίον της Ουκρανίας, απόσυρση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία και επιστροφή σε ειρηνική διπλωματική λύση. Ομοίως, η Ρωσία πρέπει να αποσύρει άμεσα την αναγνώριση των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, κάτι που είναι αντίθετο με το Διεθνές Δίκαιο.

 

 

 

Στο Arnhem, Βασιλεία, Βερολίνο, Brugge, Βρυξέλλες, Cottbus, Δράμα, Δρέσδη, Eupen, Evora, Freyung, Gronau, Groningen, Guben, Hamar, Joensuu, Lappeenranta, Liberec, Linz, Maastricht, Merida, Salzburg, SantiagodeCompostela, Σεβίλλη, Στρασβούργο, Szczecin, Vaasa, Winterswijk, Ξάνθη και άλλα μέρη γύρω από την Ευρώπη.

 

https://www.aebr.eu/resolution-aebrwithukraine/

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ