ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισυναπτόμενα Αρχεία (κάντε κλικ στους μπλε συνδέσμους)
ΔΤ Lab40 & Crea Centers

ΔΤ - Συνεργασία Lab40 Επιμελητηρίου Δράμας με το Crea Center στον τομέα του πολιτισμού
07/12/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Το Kavala Crea Center”αγαπά (L. OV.E)  το “Lab40”

 

Η δομή Kavala Crea Center, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου BSB 757 Crea Centers, του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020, και φιλοξενείται στον χώρο της Μεγάλης Λέσχης, ενώνει τις δυνάμεις της με τον επιταχυντή Lab40 του Επιμελητηρίου Δράμας, την πρώτη περιφερειακή δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για μια συνέργεια που έρχεται αφενός να εκκινήσει την προσπάθεια επέκτασης του Lab40 και στον τομέα του πολιτισμού και ταυτόχρονα να δώσει μια μοναδική ευκαιρία στο KavalaCreaCenters να ξεπεράσει τα όρια της πόλης και να εξελιχθεί καλλιτεχνικά με έναυσμα έναν ιδιαίτερο χώρο και με ένα πλαίσιο που θα ορίζεται από τις ιδέες της καινοτομίας και της συνεργασίας.

 

Η συνεργασία αυτή «γεννά» μια εικαστική έκθεση που ακουμπά στις έννοιες της καινοτομίας και της συνεργασίας και φέρει τον διακριτικό τίτλο LABINNOVATIONCREATIVITY (L.OV.E).  Από τον τίτλο προκύπτει και το ευφάνταστο αρκτικόλεξο L.OV.E που αποτελεί την ταυτότητα της συνεργασίας αυτής, μια εικαστική σύλληψη της γραφίστριας Θώμης Αγγέλου, μέλος της ομάδας CREACENTERS, που αγκαλιάζει την συνεργασία των δύο δομών και αναδεικνύει τα βασικά σημεία σύγκλισής τους.

 

Η ομάδα του CreaCenters, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης L.OV.E, θα παρουσιάσει, στον δημιουργικό χώρο του LAB40, έργα που αντλούν έμπνευση από τις λέξεις καινοτομία και συνεργασία,  έργα που «δένουν» με την έννοια της καινοτόμας επιχειρηματικότητας και που αναδεικνύουν τον δυναμικό χώρο του Lab40. Έναν χώρο που φιλοξενεί καθημερινά επιχειρήσεις startup της περιοχής και δίνει βήμα στην νεανική επιχειρηματικότητα να καινοτομήσει και να αναδειχθεί.

 

Ακολουθώντας την industrial αισθητική του χώρου, η ομάδα CreaCenters, θα εκθέσει έργα αφαιρετικά, μοντέρνα, που εναρμονίζονται με την νεανικότητα του χώρου και συμφιλιώνονται με την χρωματική παλέτα αυτού. Κυριάρχα χρώματα, αυτά που δένουν με  το κίτρινο, λευκό και άσπρο,  που αποτελούν κοινή παλέτα τόσο για τον χώρο του Lab40 όσο και για την εταιρική ταυτότητα του έργου CreaCenters .Ένα ακόμα σημείο σύγκλισης των δύο δομών.  Γραφιστικά σχέδια, μικρά installations, αιωρούμενα γράμματα, καμβάδες, θα συνθέσουν την δυναμική L.OV.E  παρουσία του KavalaCreaCenters στην Δράμα.

 

Το Σάββατο 16/12/2023 παράλληλα με την έκθεση, η ομάδα του KavalaCreaCenters θα επιχειρήσει μια εικαστική παρέμβαση, όπου μέλη της ομάδας θα  δημιουργήσουν, live, από κοινού δύο συνεργατικά έργα, εμπνεόμενοι από τον χώρο αλλά και τον κόσμο που θα γεμίσει τον χώρο του Lab40 την ημέρα εκείνη. Τα έργα που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα αποτελέσουν την παρακαταθήκη της συνεργασίας των δύο δομών και θα μείνουν να κοσμούν τον εργαστηριακό χώρο του Lab40 και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

 

 

 

Η εικαστική έκθεση L.OV.E θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14/12 έως και την Κυριακή 17/12 και θα είναι επισκέψιμη για τον κοινό. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 18.00-22.00 κάθε απόγευμα στον χώρο του Lab40,  Λ. Λαμπριανίδη 40, στην Δράμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

 

 

 

Για το Επιμελητήριο Δράμας

 

Στέφανος Γεωργιάδης

 

Πρόεδρος

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στη Δράμα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Δράμας

περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ